Dafne Schippers bij de indoorwedstrijden in Gent
NOS SportAangepast

Valse start Schippers bij seizoensopening

Dafne Schippers is haar indoorseizoen begonnen met een valse start. In de finale van de 60 meter bij de Indoor Flanders Athletics Meeting was de wereldkampioene op de 200 meter te vroeg weg.

Zonder Schippers ging de zege in Gent naar Jamile Samuel (7,21 seconden). Daarmee was ze Naomi Sedney te snel af (7,27).

Snel in de series

Ondanks haar valse start toonde Schippers in de series wel haar klasse. Daarin liep ze met 7,17 ruim onder de limiet voor de WK indoor, begin maart in Birmingham.

Schippers geniet van 60 meter, ondanks anticlimax

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter heeft haar zinnen gezet op de wereldtitel 60 meter. Twee jaar geleden in het Amerikaanse Portland veroverde ze het zilver op de kortste sprintafstand.

Haar persoonlijk record bedraagt 7,00 seconden. Samen met Nelli Cooman heeft ze daarmee ook het Nederlands record in handen.

Tot een aanval op die toptijd kwam het niet, mede door die valse start. "Ik kwam hier om verschillende races te doen, niet om naar huis te gaan na een race", aldus een balende Schippers. "Ik wil dit soort wedstrijden gebruiken om op te bouwen richting het WK. Ik heb niet zo veel races (Schippers loopt alleen nog de NK in Apeldoorn en de indoormeeting in Glasgow, red.). Maar ja, het is niet anders."

Dringen om WK-ticket

Met haar tijd lijkt Schippers zeker van de WK, maar voor het tweede beschikbare ticket op de 60 meter is het dringen geblazen. Liefst vijf atletes liepen de afgelopen weken al onder de limiet van 7.30 seconden.

Samuel heeft nu de beste papieren door haar winnende tijd in Gent (7,21). Naomi Sedney liep in de series voor het eerst onder de limiet (7,29) en was in de finale zelfs nog iets sneller (7,27). Eerder voldeden Madiea Ghafoor (7,25) en Janice Babel (7,30) ook al aan de eis.

De atletiekunie mag slechts twee atleten per discipline afvaardigen naar Birmingham. Normaal gesproken zullen dat de snelste twee zijn. Op dit moment zijn dat dus Schippers en Ghafoor.

Martina tweede

Churandy Martina kwam nog bij lange na niet aan de tijd van 6,63 die hij nodig heeft voor een ticket voor de WK indoor. De sprinter van Curaçao werd in Gent in 6,75 tweede achter de Belg Robin Vanderbemden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl