Titelverdediger Tsonga meldt zich af voor Rotterdam

Jo-Wilfried Tsonga verontschuldigt voor het publiek in Montpellier AFP

Na Nick Kyrgios heeft ook Jo-Wilfried Tsonga zich afgemeld voor het ABN Amrotoernooi in Rotterdam. De titelverdediger heeft zaterdag een hamstringblessure opgelopen in het toernooi van Montpellier.

Tsonga moest opgeven in de halve finales. De nummer drie van de plaatsingslijst in Montpellier had de eerste set tegen zijn landgenoot Lucas Pouille met 6-1 gewonnen en kreeg zelfs twee matchpoints in de tweede bij 5-3. Toen liet het lichaam de 32-jarige Tsonga echter in de steek.

Vorige week liet Tsonga ook al verstek gaan in de ontmoeting met Nederland in de eerste ronde van de Daviscup vanwege een knieblessure.

Wie zijn plaats inneemt in Rotterdam, is nog niet bekend. Dat wordt een zogeheten lucky loser uit de kwalificaties.

Goffin richting Rotterdam

In de eindstrijd van het toernooi in Montpellier treft Pouille zijn landgenoot Richard Gasguet, die in de halve finales in drie sets te sterk was voor de als eerste geplaatste Belg David Goffin: 6-4, 0-6, 6-3.

De Belg, nummer zeven van de wereld, is volgende week ook een van de trekpleisters in Rotterdam. Ook Pouille is van de partij in Ahoy. In de schaduw van Roger Federer, uiteraard.

STER Reclame