Sánchez schrijft Ronde van Murcia op zijn naam

Aangepast
Luis Léon Sanchez gaat juichend over de streep in Murcia EPA

Luis León Sánchez heeft de 38ste editie van de Ronde van Murcia gewonnen. De Spanjaard van Astana reed in de slotfase van de ruim 200 kilometer lange race weg bij zijn landgenoot Alejandro Valverde, de titelhouder en vijfvoudig winnaar van de eendaagse koers.

Op vijftig kilometer van de meet had het duo voorop nog gezelschap van Philippe Gilbert, Bob Jungels, Pieter Serry (allen QuickStep), Jakob Fuglsang (Astana) en Matteo Trentin (Mitchelton-Scott).

Gilbert probeert het

Sánchez en Valverde (Movistar), beide uit Murcia, reden gezamenlijk weg en sloegen een gaatje met de achtervolgende renners. Gilbert, die de koers in 2016 won (hij bleef toen Valverde voor), probeerde in zijn eentje nog het gat met Valverde en Sánchez te dichten, maar slaagde daar niet in. Hij werd uiteindelijk derde.

Sánchez, die zijn 'thuiswedstrijd' nog nooit won, besliste in de straten van Murcia de strijd met Valverde in zijn voordeel door in de laatste kilometer weg te rijden. Vorige week reden Sánchez, Valverde en Fuglsang ook al voorop, in de tweede rit in de Ronde van Valencia. Toen troefde Valverde Sánchez nog af.

Luis Léon Sanchez op het podium van de Ronde van Murcia met Alejandro Valverde (l) en Philippe Gilbert (r) EPA

STER Reclame