Zuinige zege PSG dankzij Neymar, Monaco wint ruim

Zonder de geblesseerde topscorer Edinson Cavani heeft Paris Saint-Germain een zuinige zege geboekt op Toulouse. Pas twintig minuten voor tijd vond Neymar een gaatje in de defensie van de Zuid-Franse laagvlieger: 0-1.

AS Monaco wint met 4-0 van Angers en is de nieuwe nummer twee. Het verschil tussen PSG en Monaco is twaalf punten.

Neymar juicht na zijn treffer tegen Toulouse

Met de Champions League-kraker tegen Real Madrid van woensdag in het vooruitzicht hoopte de koploper in Ligue 1 op een rustig avondje in Toulouse. De thuisploeg, die slechts twee punten boven de degradatiestreep staat, was echter vastbesloten de huid duur te verkopen. Paris Saint-Germain had dan ook moeite om tot kansen te komen tegen het defensieve Toulouse.

Bloedvorm

Diep in de tweede helft ontving Neymar de bal van Ángel Di María om kappend en draaiend raak te schieten via het been van verdediger Issa Diop. De Braziliaan schoot ook nog een vrije trap tegen de lat.

Dat Neymar de ploeg over het dode punt zou helpen was te verwachten. De aanvaller scoorde ook al twee keer in het met 6-2 gewonnen thuisduel van eind augustus.

Bovendien is de Braziliaan in bloedvorm: alleen in 2018 tekende hij al voor elf treffers.

Door de zege verstevigde PSG de koppositie in Ligue 1. Na 25 wedstrijden heeft de miljoenenformatie 65 punten verzameld, twaalf punten meer dan nummer twee AS Monaco.

Angers helpt Monaco

De Monegasken profiteerden van puntenverlies van Olympique Marseille tegen Saint-Étienne (2-2). Zelf had Monaco geen enkele moeite met Angers: 4-0.

Angers-doelman Ludovic Butelle zette Monaco op het goede spoor met een kolderieke eigen goal. Daarna liepen de bezoekers eenvoudig uit naar 4-0 door doelpunten van Stevan Jovetic (twee keer) en Andrea Raggi.