Fiets in de bovenleiding: ProRail doet aangifte van 'bizar' vandalisme

Aangepast
De fiets hangt in de bovenleiding Persbureau Heitink

Tussen Arnhem en Zutphen reden gisteravond minder treinen. Vandalen hadden vanaf een brug bij het station in Dieren een fiets op de bovenleiding gegooid.

Twee treinen in de richting van Arnhem strandden daardoor. De treinen zijn uiteindelijk via een ander spoor weggeleid.

Een woordvoerder van ProRail noemt het in De Gelderlander een 'bizarre actie' en een 'raadsel' hoe de fiets in de draden kon blijven hangen. De spoorbeheerder neemt het incident hoog op. Op Twitter zegt de woordvoerder dat er aangifte wordt gedaan tegen dit 'stelletje mafkezen'. Na middernacht konden de treinen weer rijden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eigenaar fiets: ik vind het belachelijk

De eigenaar van de fiets reageerde verbaasd op het vandalisme. In een interview vertelt hij dat hij aankwam op het station Dieren en wel had gehoord dat de trein niet verder kon vanwege een fiets op de bovenleiding. "Ik kwam aan met de trein en ben naar beneden gelopen, maar mijn fiets stond daar niet meer. Ik hoorde al dat er een fiets op de bovenleiding was gevallen, dus ben meteen naar de plek toegelopen. Daar zag ik mijn fiets, ik schrok er behoorlijk van. "