NOS SportAangepast

Zesde Spelen voor de beste rodelaar van de Himalaya

Keshavan traint voor Spelen op dodelijkste wegen van Himalaya

Al meer dan twintig jaar waagt Shiva Keshavan lijf en leden op de flanken van de Himalaya. Gehuld in een leren motorpak raast hij op een uit de kluiten gewassen skateboard over het asfalt, twee stevige bergschoenen ter navigatie.

Keshavans favoriete trainingslocatie is de Rohtangpas, op zo'n 3.000 meter hoogte. Een route vol gevaren: sneeuw en regen, gaten in de weg en toeterende trucks. Geen wonder dat deze wegen nu juist 'de lijkenstapel' worden genoemd.

De beste rodelaar van de Himalaya haalt zijn schouders erover op. "Niet ideaal, maar je doet het ermee. Want je doet het voor iets waarvan je houdt."

Zesde Spelen

In 1998 deed Keshavan op 16-jarige leeftijd voor het eerst mee aan de Olympische Winterspelen in Nagano. Inmiddels is hij toe aan zijn zesde Spelen.

Nooit kwam hij verder dan de 25ste plaats bij de Spelen van Salt Lake City (2012), maar vier jaar geleden in Sotsji oogstte hij wel bewondering van vriend en vijand door bij een trainingsrit te crashen, maar op miraculeuze wijze toch weer op zijn slee terecht te komen.

Als je het asfalt van 'de lijkenstapel' gewend bent, dan is zo'n olympische bobbaan natuurlijk kinderspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl