Omroep Brabant

Het gezin van de Bredase baby die in november overleed, was een probleemgezin. De jonge ouders gebruikten drugs en de vader was bij de politie bekend vanwege huiselijk geweld.

De baby was eerder uit huis geplaatst, omdat bij hem blauwe plekken waren geconstateerd. Dat blijkt uit juridische stukken en een toelichting van een advocaat.

Jeugdzorg

Het jongetje van zeven maanden oud overleed op 20 november in het ziekenhuis. Zijn ouders stonden onder begeleiding van de William Schrikker Groep, een jeugdzorginstelling.

Volgens het sectierapport is de baby overleden door geweld van buitenaf. De 24-jarige vader werd vier dagen nadat het jongetje was overleden, aangehouden op verdenking van doodslag of fatale mishandeling.

Zijn advocaat Ronald Drenth zegt dat het zogenoemde shakenbabysyndroom als doodsoorzaak is genoemd, schrijft Omroep Brabant. Dat ontkent de vader, ook stelt hij dat niemand heeft gezien dat hij geweld tegen het ventje gebruikte.

112

Het kindje ademde al moeilijk toen het in de avond voor zijn dood op bed werd gelegd. Toen de verdachte in de nacht constateerde dat de baby helemaal niet meer ademde, heeft hij zelf 112 gebeld.

Volgens de advocaat gebruikte de vader wiet, maar was van een drugsprobleem geen sprake. Drenth voegt eraan toe dat ook de moeder drugs gebruikte.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is vorig jaar december begonnen met een onderzoek.

STER reclame