NOS SportAangepast

Skiester Vonn wil goud winnen voor haar overleden opa

Ze is de absolute wereldster van het alpineskiën, misschien zelfs wel van deze 23ste Olympische Winterspelen: Lindsey Vonn.

Lindsey Vonn

Ze is ook dé topfavoriet voor olympisch goud op de afdaling. Daar heeft Vonn haar zinnen op gezet deze Spelen. Acht jaar geleden won ze de olympische titel in Vancouver, vier jaar geleden ontbrak ze in Sotsji vanwege een zware knieblessure.

Nu is Vonn terug, fit en vol ambitie. "Mijn ski's zijn snel, de piste is uitdagend. Het hangt nu alleen nog af van het weer en de de sneeuw", zo zei ze op een persconferentie.

In tranen

Vonn raakte geëmotioneerd toen er werd gevraagd naar haar opa die eind vorig jaar overleed. "Ik mis hem zo erg. Ik had graag gewild dat hij erbij was geweest, maar ergens kijkt hij mee. Ik ga winnen voor hem", aldus de skiester.

Nadat de tranen waren opgedroogd vertelde Vonn dat ze zeker nog een seizoen doorgaat met skiën. Al zal dat niet direct zijn na de Spelen: ze wil eerst wat rust nemen. De Amerikaanse, die inmiddels 81 wereldbekerzeges op haar naam heeft staan, wil daarna het record van Ingmar Stenmark (86) verbeteren. De Zweed was actief in de jaren zeventig en tachtig.

Vonn komt in Pyeongchang op zaterdag 17 februari voor het eerst in actie, dan staat de Super G voor vrouwen op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl