Jasper Cillessen bereikt met Barcelona de finale van de Copa del Rey
NOS VoetbalAangepast

Barcelona voor vijfde jaar op rij naar finale Copa del Rey

Barcelona staat voor het vijfde jaar op rij in de eindstrijd van de Copa del Rey, een Spaanse primeur. De Catalanen, winnaar van de laatste drie edities, hadden thuis al met 1-0 van Valencia gewonnen en in de return waren ze met 2-0 te sterk.

Rodrigo was na een kwartier namens Valencia dicht bij de openingstreffer met een kopbal die op de lat belandde. Ploeggenoot Geoffrey Kondogbia schoot kort voor rust in het zijnet.

Kort na rust tekende de net ingevallen Philippe Coutinho na een pass van Luis Suárez voor de 0-1. De Uruguyaan was in de 82ste minuut ook verantwoordelijk voor de assist bij de 0-2 van Ivan Rakitic. Tussendoor had Jasper Cillessen, de vaste Barcelona-doelman in het bekertoernooi, de gelijkmaker van Valencia voorkomen. Hij redde knap met een voet op de inzet van José Luis Gayá.

Philippe Coutinho heeft Barcelona op voorsprong gezet

Voor Barcelona, dat 29 nationale bekers in de prijzenkast heeft staan, wordt het de 40ste finale. Real Madrid was met 39 finales mederecordhouder, maar moest het met qua eindzeges al langer afleggen tegen de grote rivaal. Real won 'slechts' negentien keer de eindstrijd in eigen land.

Barcelona moet het op 21 april in de finale opnemen tegen Sevilla, dat woensdag bekerverrassing Leganés uitschakelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl