Een uitzinnige Robin van Persie na de 3-0

Feyenoord verslaat FC Groningen, Van Persie trefzeker

Feyenoord heeft zich hersteld van de pijnlijke 1-0 nederlaag bij VVV-Venlo. In Rotterdam kreeg de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nauwelijks tegenstand van FC Groningen: 3-0. Robin van Persie zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd.

De thuisploeg ontsnapte toen Yoëll van Nieff kort na het begin een vrije trap op de lat schoot. Daarna bouwden de Rotterdammers een overwicht op, maar daarbij ging te veel fout.

Pas kort voor rust wankelden de bezoekers, bij kansen van Steven Berghuis en Jens Toornstra.

De verdiende 1-0 kwam er kort na rust: Toornstra volleyde raak uit een voorzet van Basacikoglu en maakte zo zijn 21ste eredivisiegoal op rij in De Kuip.

Mooie krul

FC Groningen had geen antwoord en Feyenoord liep onbedreigd uit. Jerry St. Juste schoof de 2-0 binnen en Van Persie zorgde na een subtiele actie met een mooie krul voor de beslissing.

De teruggekeerde aanvaller maakte na 13 jaar en 354 dagen weer een treffer in de eredivisie.