Sheraldo Becker heeft ADO op 1-0 gebracht

Becker schiet ADO langs Vitesse

ADO Den Haag is Vitesse op de ranglijst van de eredivisie genaderd tot op drie punten. Sheraldo Becker besliste het onderlinge treffen in de Hofstad: 1-0.

De aanvaller passeerde kort na rust uit een snel uitgevoerde counter Vitesse-doelman Remko Pasveer, nadat hij met een dieptepass in stelling was gebracht door Nasser El Khayati.

De goal bleek een spaarzaam hoogtepunt in een weinig vermakelijk duel, waarin ADO-verdediger Wilfried Kanon zijn rentree maakte na een enkelblessure.

Vitesse-spits Luc Castaignos, vervanger van de geschorste Tim Matavz, kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar raakte de bal totaal verkeerd.

In de eerste helft gebeurde er nog minder. Alleen een schot van Erik Falkenburg zorgde voor enige dreiging, maar Pasveer hield zijn doel schoon.

ADO klimt naar de achtste plek, een positie onder de ploeg van Henk Fraser, die zijn terugkeer in Den Haag anders had voorgesteld.