NOS VoetbalAangepast

Stegeman hekelt eigen spelers: je laat je toch niet zo piepelen!

Stegeman: ik zou me zo echt niet laten piepelen

Heracles Almelo-trainer John Stegeman was diep teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg op bezoek bij NAC Breda. De Almeloërs kregen met 6-1 op hun broek in het Rat Verlegh Stadion.

Stegeman nam voor de camera van de NOS zijn eigen ploeg flink op de korrel. "Na rust, en vooral na de rode kaart, hebben we elkaar behoorlijk in de steek gelaten", zei de trainer.

"Als je kijkt hoe de doelpunten op het laatst vallen, dat is gewoon doorlopen. Wij rennen met tien man als achterlijken naar voren."

Vincent Vermeij zorgde na dertien minuten nog wel voor de 1-1

Stegeman was met name geschokt over de manier waarop Heracles zich overgaf na de 3-1 van Manu García. "Die gasten waren een beetje de boel aan het piepelen met hakjes en dat... kom op, hé! Op een gegeven moment is er wel een grens voor mij."

"Ik zeg niet dat ze spelers over de reclameborden hadden moeten schoppen, maar kom zeg! Ik zou me zo echt niet laten piepelen. Ik vind dat je dat als team niet moet accepteren."

Tim Breukers krijgt rood na een schop op de enkels van Manu García

Tim Breukers was het een kwartier voor tijd zat en schopte Manu García omver. Het kwam de rechtsback op zijn tweede gele kaart te staan. "Dat is niet goed", aldus Stegeman. "Het is geen goede mentaliteit om met geel op zak iemand dwars doormidden te schoppen."

'Elkaar laten stikken'

"Maar er was blijkbaar niemand anders in het team die dacht: tot hier en niet verder. Het is niet goed te praten, maar ik kan me zijn reactie wel een klein beetje voorstellen. Je hoopt dat die reactie uit de groep komt."

"Wij hebben ons na de 3-1 uit de tent laten lokken. We hebben de poort opengegooid en elkaar daarin laten stikken. Dat vind ik een kwalijke zaak."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl