Manu García maakt de 3-1 na een indrukwekkende slalom

Prachtgoal Manu García hoogtepunt in eclatante zege NAC

Prachtgoals, kansen over en weer en eindelijk weer eens een eclatante zege voor hun favorieten: fans van NAC Breda werden getrakteerd op een heerlijk 'Avondje NAC', met Heracles Almelo als ongewilde bijrolacteur: 6-1.

3 minuten en 25 seconden stonden er op de stadionklok toen de Bredase supporters voor het eerst juichend opsprongen. Rai Vloet rondde een afgemeten voorzet van Angeliño fraai af bij de tweede paal.

Thierry Ambrose wordt besprongen door Rai Vloet na zijn 2-1 tegen Heracles

De gelijkmaker van Vincent Vermeij in de dertiende minuut - de spits tikte van dichtbij binnen - was een tikje, maar vijf minuten later stond NAC weer op voorsprong. Na een scrimmage voor het Almelose doel haalde Thierry Ambrose doeltreffend uit.

Het absolute hoogtepunt volgde kort na rust. Manu García pikte de bal op zijn eigen helft op, slalomde langs drie Heraclieden en rondde met buitenkant rechts af: 3-1.

Een kwartier voor tijd ging het vervolgens hard. Tim Breukers pakte zijn tweede gele kaart - dus rood - waarna Heracles overlopen werd. Tussen de 78ste en 83st minuut tilden invaller Mitchell te Vrede, Mounir El Allouchi en Umar Sadiq de score naar 6-1, tevens de eindstand.

Carnaval begon daarmee vier dagen eerder dan gedacht voor de fans van NAC.