Doelpuntenmaker Hirving Lozano en Luuk de Jong vieren de 1-0 van PSV

Clubrecord winnend PSV kan Cocu maar deels bekoren

PSV heeft een magere 1-0 thuiszege op Excelsior geboekt. Een doelpunt voor rust van Hirving Lozano was voldoende voor de Eindhovenaren, die daarmee een clubrecord hebben gebroken.

PSV boekte namelijk tegen de Rotterdammers z'n 22ste thuiszege op rij in de eredivisie. De koploper verbeterde daarmee het clubrecord uit 1986/1987, toen de Eindhovenaren 21 thuisduels op rij wisten te winnen.

Ondanks het record besefte trainer Phillip Cocu dat zijn ploeg het zichzelf in de slotfase weer eens onnodig moeilijk had gemaakt. "De bal hoeft maar een keer verkeerd te vallen en dan kan het gelijk worden. Dus ik ben zeker niet tevreden over de tweede helft. Dat moet veel beter."

"Het blijkt maar weer dat je elke wedstrijd tot de bodem moet gaan", ging Cocu verder. "Laten we nu maar even genieten van de serie die we hebben neergezet en hopelijk komen er nog wat overwinningen bij."

Cocu: we gaan zeker geen ereronde lopen voor een record

De eerste kans in Eindhoven was voor Excelsior: na een fraaie aanval raakte Mike van Duinen de lat. Daarna heerste PSV. Lozano brak na zeventien minuten de ban door te scoren na een fraai hakje van Luuk de Jong.

PSV zocht daarna nog gretig naar de 2-0. Jurgen Mattheij haalde een kopbal van Steven Bergwijn van de lijn en Theo Zwarthoed hield Bergwijn en De Jong van de 2-0 af.

Een inzet van Luuk de Jong wordt gekeerd door doelman Theo Zwarthoed

Na de rust zakte PSV weg. Excelsior kwam nu wel van de eigen helft, maar echte kansen bleven uit. Zwarthoed gaf aan de overkant geen krimp bij kansen voor De Jong, Bergwijn en Lozano.

Hierdoor bleef het nog lang spannend en werd Excelsior in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk. De PSV-defensie moest zich daardoor nog flink inspannen, maar bleef schadevrij.