Badr Hari weet nog niet of hij een nieuw gevecht met Rico Verhoeven zal aangaan. De Marokkaanse Nederlander zegt zich alleen met zijn rentree in de partij tegen Hesdy Gerges bezig te houden, op 3 maart in de Rotterdamse Ahoy.

Hari: ik ben een broodvechter

Toch ging het tijdens de persconferentie in de buurt van Schiphol aanvankelijk veel over een mogelijke hernieuwde krachtmeting tussen Hari en Verhoeven.

"Iedereen praat al over de rematch met Verhoeven, maar niets staat nog vast. Ik heb nog niets eens besloten of ik deze wedstrijd ga doen", benadrukte Hari. "Ik vind het zelfs onbeschoft. Hesdy is zeker geen opwarmpartij."

"De gesprekken over de partij tegen Rico zijn stilgevallen", wilde de zichtbaar afgetrainde Hari wel kwijt. "Maar iedereen in de zaal kent mij: als het geld goed is, sta ik er. Ik ben een broodvechter."

En als ik nu rondkijk in de divisie, dan had ik daar een paar jaar geleden geen zweetdruppel voor gelaten. Er is geen concurrentie.

Badr Hari

De wedstrijd tussen Hari en Gerges (beiden 33 jaar) is de eerste van Hari na zijn gevangenisstraf, die hij in 2015 na hoger beroep had gekregen wegens verschillende mishandelingen. Op 10 november vorig jaar zat de celstraf van Hari erop.

Hari stond in december 2016 voor het laatst in de ring, toen hij in het Duitse Oberhausen door een armblessure in de tweede ronde tegen Verhoeven moest opgeven.

December 2016: Badr Hari (r) tegen Rico Verhoeven ANP

Federer en Klitsjko als voorbeeld

Hari denkt nog een aantal jaren kickboksen op topniveau in zich te hebben. "Ik denk dat 33 jaar niet oud is. Kijk recent naar Roger Federer met z'n 36 jaar. Hij wint de Australian Open alsof het niets is. En Klitsjko sloeg tot en met z'n 39ste nog mensen in elkaar."

"En als ik nu rondkijk in de divisie, daar had ik een paar jaar geleden geen zweetdruppel voor gelaten. Er is geen concurrentie en dat zal ik op 3 maart bewijzen."

Hari en Gerges stonden in mei 2010 voor het eerst tegenover elkaar in de ring. De Marokkaanse Nederlander verloor toen de partij omdat hij werd gediskwalificeerd nadat hij Gerges in het gezicht had getrapt. De kickbokser met Egyptische roots lag op dat moment al op de grond.

"Of deze partij een voorgerecht is op Hari tegen Verhoeven? Ik zie dit als een uitdaging voor mezelf en ik ga ervan genieten", aldus Gerges. "Ik wil gewoon een vette show geven op 3 maart."

Gerges: ik wil gewoon een vette show geven

STER reclame