Een foto van Kim Yo-jong uit 2015. Rechts haar broer Kim Jong-un AFP

De zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maakt deel uit van de Noord-Koreaanse delegatie die vrijdag naar de opening van de Winterspelen komt. Noord-Korea heeft haar bij het Zuid-Koreaanse gastland aangemeld.

Kim Yo-jong geldt als een rijzende ster in de Noord-Koreaanse hiërarchie. In 2011 dook zij voor het eerst op in de media bij de begrafenis van haar vader. In 2014 werd zij aangeduid als belangrijk lid van het centraal comité van de Koreaanse Arbeiderspartij.

Kim is ongeveer dertig jaar oud en enkele jaren jonger dan haar broer. Hoeveel precies is niet bekend. Ze wordt als een van belangrijkste vertrouwelingen van haar broer gezien.

AFP

Het 229 leden tellende cheerleadersteam dat de 22 Noord-Koreaanse deelnemers zal aanmoedigen, heeft zijn intrek genomen in een hotel in de buurt van Pyeongchang.

De in rode jassen en zwart bont gehulde vrouwen zijn ook in Zuid-Korea en Japan populair, met name bij jonge mannen. De leden zijn geselecteerd op hun mooie uiterlijk en enthousiaste uitstraling.

Kim Jong-uns vrouw Ri Sol-ju was lid van het cheerleadersteam dat Zuid-Korea in 2005 bezocht.

STER reclame