Richard Krajicek ANP

Geen stress bij Krajicek: toppers hebben trainingsbanen geboekt

tijd van publicatie Aangepast

Richard Krajicek gaat weer spannende dagen tegemoet. Over vijf dagen gaat het ABN Amro-toernooi van start en het is voor de toernooidirecteur te hopen dat hij dit jaar geen slechtnieuwsgesprekken hoeft te voeren.

Op 9 februari van vorig jaar, een paar dagen voor de start van de vorige editie, kreeg Krajicek een dreun te verwerken. Rafael Nadal, dé trekpleister, meldde dat hij niet naar Rotterdam zou afreizen.

Het nieuws kwam hard aan en lag als een sluier over het toernooi heen. De afgelopen jaren was het meer dan gewenst een onderwerp van gesprek: de grote tennisser van naam die naar Ahoy zou komen - zoals Roger Federer - maar uiteindelijk toch niet kwam.

Roger Federer deed in 2013 voor het laatst mee ANP

Dit jaar heeft het toernooi zich niet gericht op één grote ster die het toernooi draagt. "We hebben ingestoken op een breed deelnemersveld. Voor ieder wat wils", aldus Krajicek, die aan de vooravond staar van zijn vijftiende editie in deze functie.

"Een aantal topvijfspelers, een aantal NextGen-spelers - oftewel aanstormende talenten - en Nederlanders. Het hebben van Nederlanders vinden we erg belangrijk."

Zorgen om Kyrgios?

Krajicek heeft geen reden zich grote zorgen te maken, al is Nick Kyrgios niet schadevrij uit de Davis Cup-ontmoeting Australië-Duitsland van afgelopen weekend gekomen. Is Krajicek bang nog een telefoontje vanuit Australië te ontvangen?

"Ik heb daar geen overdreven stress van", aldus Krajicek. "Het vastleggen van spelers ligt aan mij, daar heb ik meer stress van. Maar als ze niet komen: so be it."

Nick Kyrgios ontvangt een behandeling aan zijn rechterarm tijdens de Davis Cup EPA

Goede signalen kwamen er al wel uit andere kampen. "De manager van Alexander Zverev belde me met de vraag of ik voor vrijdag twee keer twee uur wilde blocken. Hij wil veel trainen", vertelde de toernooidirecteur, die in de studio ook aangaf open te staan voor een rol bij het IOC (zie tweet).

"Grigor Dimitrov en Stan Wawrinka hebben beiden trainingsbanen geboekt. Dat betekent dat je fit bent, anders ga je geen banen boeken."

STER reclame