EPA

Donald Trump blijkt erg onder de indruk te zijn geweest van de militaire parade op 14 juli in Parijs. Zo erg, dat de Amerikaanse president er nu zelf ook een wil. Hij heeft het Pentagon en het Witte Huis bevolen om een enorme parade te plannen, meldt The Washington Post.

De bevelen waren heel simpel: "Ik wil een parade zoals die in Frankrijk", vertelt een anonieme bron tegen de Amerikaanse krant. "Dit wordt uitgewerkt op het hoogste niveau van het leger."

Het Witte Huis heeft inmiddels al op het nieuws gereageerd. "De president heeft het Ministerie van Defensie gevraagd om een grootse viering te onderzoeken, waarbij Amerikanen hun waardering kunnen tonen", is te lezen in een verklaring. Er wordt nog gebrainstormd over het idee.

Militaire vliegtuigen boven de l'Arc de Triomphe op 14 juli 2017 EPA

In de parade in Parijs tijdens de Franse nationale feestdag liepen vorig jaar niet alleen Franse militairen, maar ook Amerikaanse militairen mee. Dit om te vieren dat het 100 jaar geleden was dat de Amerikanen besloten deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog. Ook reden er tanks mee en vlogen er militaire vliegtuigen boven de parade. Trump was met zijn vrouw Melania Trump aanwezig:

Parijs viert Quatorze Juillet en herdenkt aanslag Nice

In september vertelde Trump al over zijn plannen voor de parade. "Misschien gaan we wel zo'n parade doen op 4 juli in Washington, op Pennsylvania Avenue."

STER reclame