Younes Namli de gevierde man na de 2-0

PEC Zwolle in amusant duel langs Heerenveen

PEC Zwolle heeft zijn verblijf in de subtop van de eredivisie nog even verlengd. De Zwollenaren waren in eigen huis met 3-2 te sterk voor sc Heerenveen en wipten over Feyenoord heen naar de vierde plaats.

Waar de Friezen hun laatste twee duels hadden gewonnen, moest PEC waken voor zijn vierde nederlaag op rij (twee keer eredivisie, een keer beker).

Maar juist de Zwollenaren, met de weer fitte middenvelders Ryan Thomas en Mustafa Saymak, waren de baas in de eerste helft.

Wouter Marinus

Een handvol kansen had de thuisploeg al gehad, alvorens Wouter Marinus in de 23ste minuut op aangeven van Youness Mokhtar de bal prachtig met het hoofd in de verre hoek stuurde.

Vijf minuten later viel de 2-0 en die was nog mooier. Opnieuw was Mokhtar met een heerlijk passje de aangever, waarna Younes Namli de bal heel fijn aannam en in het doel van zijn oude werkgever tikte.

In de tweede helft kon Heerenveen iets meer tegenstand bieden, al viel de aansluitingstreffer toch nog onverwacht. Op aangeven van Arber Zeneli tikte de mee opgekomen Denzel Dumfries geheel vrijstaand binnen.

Vier minuten later schoot Mustafa Saymak de 3-1 in de korte hoek, maar na de intikker van de tot dan toe onzichtbare Reza Ghoochannejhad werd het toch nog spannend. De Zwolse zege kwam echter niet meer in gevaar.