ANP
NOS NieuwsAangepast

Politie waarschuwt na nachtvorst: autoruiten krabben of fikse boete

De politie waarschuwt automobilisten deze week 's ochtends goed te krabben. Mensen die hun ruiten en spiegels niet volledig ijsvrij hebben gemaakt, kunnen een boete krijgen van maximaal 380 euro.

Op sociale media waren vandaag verschillende berichten te zien van agenten die boetes uitdeelden aan bestuurders met beslagen of bevroren autoruiten. "Breng uzelf en anderen niet in gevaar", schrijven wijkagenten uit Den Haag op Twitter. "Maak al uw ruiten geheel ijsvrij en schoon."

Als een automobilist volgens de politie onvoldoende zicht heeft door de voor- of achterruit kan diegene een boete krijgen van 230 euro. Als ook de spiegels niet ijsvrij zijn, komt er nog eens 150 euro bovenop.

Politiemensen zeggen dat ze geregeld automobilisten tegenkomen die hier niet van op de hoogte zijn. Uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijkt dat in 2016 ruim 800 boetes zijn uitgedeeld voor onvoldoende zicht door de voor- of achterruiten.

De ijskrabber komt deze week waarschijnlijk nog van pas. Vanavond en vannacht gaat het in heel Nederland vriezen. De verwachting is dat de temperatuur ook de rest van de week 's nachts daalt tot onder de nul.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl