Selena Piek (r) en Cheryl Seinen
NOS SportAangepast

Badmintonster Piek zat in een diep dal: zat mezelf in de weg

Selena Piek is uit een diep dal geklommen. Ze kan weer lachen, vooruitkijken en winnen. Afgelopen weekend werd de finale in het gemengddubbel bij het NK nog verloren, maar met haar nieuwe partner Cheryl Seinen werd wel de damesdubbeltitel binnengehaald.

De 26-jarige Piek kreeg het na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, waar zij met Eefje Muskens de kwartfinales haalde, flink voor de kiezen. Ze liep een voetblessure op waar zij lange tijd last van hield, haar vaste dubbelpartner Muskens stopte en ook in de trainersstaf waren veel mutaties.

Piek: het ging een tijdje echt niet goed met me

"Daar heb ik veel last van gehad", zegt Piek over die periode. "Ik was eigenlijk heel erg ongelukkig. Op de training; met de mensen met wie ik was en met de nieuwe staf had ik niet zoveel. Ik zat mezelf heel erg in de weg."

De ommekeer kwam na een lange vakantie. "Ik hoefde even niets, kon even ontspannen en liet het badminton los. Ik heb er met veel mensen over gepraat en ben in gesprek gegaan met een goede psycholoog. Het is zo belangrijk dat je mensen om je heen verzamelt die je echt kennen, bij wie je jezelf kan zijn en je verhaal kwijt kunt. En dat kon ik gelukkig."

Eefje Mulders en Selena Piek (r) in actie tijden de Spelen in Rio de Janeiro

De buitenwereld zag niet dat Piek in een diep dal zat. Praten deed ze niet en de problemen nam ze mee naar huis. Bovendien won ze ook nog eens vier toernooien. "Ik had het er zwaar mee en het ging een tijdje echt niet goed met me."

"Ik leef voor het badminton en voor topsport. Als dan de dag om negen uur 's ochtends al voorbij is, omdat je maar tien minuten mag trainen, dan is de wereld best donker..."

Nieuwe partner, nieuw elan

Inmiddels is de tienvoudig Nedelands kampioene in het dubbelspel, die na het afscheid van Dicky Palyama gezien kan worden als boegbeeld van de Nederlandse badmintonsport, hard op weg haar oude niveau te halen.

"Het gaat een stuk beter met me en ik heb nog veel plannen. Ik denk nog veel beter dan voorheen te kunnen worden en juist dat is heel erg belangrijk. Dat wil ik heel graag laten zien."

Piek is blij met nieuwe dubbelpartner Seinen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl