Thierry Baudet (Forum voor Democratie)
NOS NieuwsAangepast

Baudet zet tweetal uit partij na conflict over partijdemocratie

Partijleider Baudet van Forum voor Democratie heeft twee leden uit zijn partij gezet. Het gaat om Robert de Haze Winkelman en voormalig Statenlid Betty Jo Wevers. Beiden stapten ooit van de VVD over naar Forum. Ze willen volgens Baudet de macht in de partij grijpen.

Op de site van Forum schrijft Baudet dat de twee "de afgelopen maanden op oneigenlijke wijze en door gebruikmaking van dreigementen en kwaadsprekerij geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen." Wat ze daarvoor precies hebben gedaan, wordt niet duidelijk uit het bericht op de site.

"Dergelijk gedrag is voor het partijbestuur onacceptabel." De Haze Winkelman, oud-senator voor de VVD en voormalig Statenlid Wevers, waren vorig jaar nog betrokken bij de selectie van kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Baudet heeft hun lidmaatschap beëindigd.

Op de site staat ook nog dat Forum "lering heeft getrokken van eerdere perikelen bij andere democratische vernieuwingsbewegingen".

Bloody shame

De Haze Winkelman heeft inmiddels gereageerd op zijn royement. Hij noemt het een "bloody shame". Hij heeft naar eigen zeggen gepleit voor meer interne partijdemocratie, maar volgens hem houdt de partijtop van Forum vast aan alleenheerschappij.

Ook Betty Jo Wevers heeft via Twitter gereageerd. "Blijkbaar is het pleiten voor meer INTERNE democratie te bedreigend voor een 'democratische' partij", laat ze onder meer weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl