Koning Willem-Alexander en koningin Máxima moedigen een Nederlandse sporter aan tijdens de Winterspelen van Sotsji ANP

Koningspaar en premier Rutte bij openingsceremonie Pyeongchang

time icon Aangepast

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte zijn vrijdag aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Pyeongchang. Daarnaast zijn ze aanwezig bij verschillende wedstrijden van Nederlandse sporters.

Voorafgaand aan de openingsceremonie heeft Rutte een ontmoeting met president Moon van Zuid-Korea. Daarna is hij samen met het koningspaar aanwezig bij een receptie van de president.

Erelid

Een dag later lunchen het koningspaar en Rutte samen met de Nederlandse atleten in het olympisch dorp, daarna wonen ze onder meer een receptie bij van NOC*NSF en de Nederlandse ambassade bij in het Holland Heineken House.

De koning blijft tot volgende week dinsdag in Zuid-Korea. Hij is als erelid van het IOC uitgenodigd door comité. Koningin Máxima en premier Rutte zijn alleen vrijdag en zaterdag te gast bij de Olympische Winterspelen.

Herdenkingsceremonie

Na zijn bezoek aan Pyeongchang brengt Rutte op zondag nog een bezoek aan het Memorial Park in Hoengseong. Daar houdt hij een toespraak en legt een krans tijdens een herdenkingsceremonie ter nagedachtenis aan de Nederlandse manschappen die vochten tijdens de Koreaanse oorlog en daar sneuvelden.

STER Reclame