Alejandro Valverde
NOS WielrennenAangepast

Valverde viert eindzege Valencia, Van Poppel tweede in slotrit

Alejandro Valverde is voor de derde keer winnaar geworden van de Ronde van Valencia. De Spanjaard van Movistar won de rittenkoers ook in 2004 en 2007.

De 37-jarige Spanjaard uit Murcia maakte vorige week op Mallorca zijn rentree in het peloton, nadat hij vorig jaar in de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk zijn knieschijf en zijn onderbeen had gebroken.

Valverde greep in de Ronde van Valencia al de macht in de tweede etappe door een vlucht met Astana-renners Jakob Fuglsang en Luis León Sánchez af te ronden, had daags daarna niets te vrezen in de ploegentijdrit (vanwege het barre weer telde die voor het klassement niet mee) en won zaterdag de koninginnenrit.

Roelandts klopt Van Poppel

In de vijfde en laatste etappe kwam de leiderstrui van Valverde niet in gevaar. In de 135,2 km lange rit tussen Paterna en Valencia werd Stefan Küng (BMC) op 20 kilometer van de finish als laatste van een groepje vroege vluchters gepakt.

Dat deerde uiteindelijk niet, want in de sprint sloeg BMC-ploegmaat Jürgen Roelandts vervolgens toe. Danny van Poppel (Lotto-Jumbo), die de openingsrit had gewonnen, moest dit keer genoegen nemen met de tweede plaats.

Poels beste Nederlander

Achter Valverde eindigde Sánchez als tweede in het algemeen klassement en Fuglsang als derde. Primoz Roglic, de kopman van Lotto-Jumbo, werd zesde.

Beste Nederlander was Wout Poels op een ietwat teleurstellende negentiende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl