De spelers van FC Utrecht balen van een tegengoal van Excelsior
NOS VoetbalAangepast

Ook tegen Excelsior blijft FC Utrecht steken op remise

Excelsior en FC Utrecht hebben in een bij vlagen aardige wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld.

Hoewel Utrecht voor rust een overwicht had, waren de kansen gelijk verdeeld. Na sterk doorzetten van Ali Messaoud tikte Stanley Albers de bal binnen: 1-0. Mark van der Maarel kopte even later knap raak: 1-1.

Elbers stuitte daarna van dichtbij op Jensen, Theo Zwarthoed keerde een schot van Yassin Ayoub.

  • Pro Shots
    FC Utrecht viert de 1-1, een treffer van Mark van der Maarel
  • Pro Shots
    Yassin Ayoub (l) in duel met Dogan Haspolat
  • Pro Shots
    Stanley Elbers tikt de 1-0 binnen tegen Excelsior
  • Pro Shots
    Utrecht-keeper David Jensen draagt een pet

De tweede helft was al een aardig eind op weg, toen het dankzij twee fraaie goals plots weer leuk werd. Met een mooie krul maakte Zakaria Labyad 1-2 uit een vrije trap en even later knalde Hicham Faik hard raak: 2-2.

De bezoekers drongen in de slotfase nog aan, maar grote kansen kwamen er niet meer. "We hebben van onszelf verloren", reageerde FC Utrecht-middenvelder Labyad op het gelijkspel. "We hebben als team te weinig kansen gecreëerd, te weinig gebracht."

Zijn trainer Jean Paul de Jong kon dat beamen. "We waren er vandaag, ondanks dat het van ons niet de beste wedstrijd was, wel dichtbij. Ik miste de defensieve zekerheid, die we tegen AZ, Feyenoord en Ajax wel hadden."

De Jong vond wel dat hij twee heel mooie goals had gezien. "Het doelpunt van Faik was een fantastische goal, net als dat de vrije trap van Labyad een mooi moment was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl