NOS VoetbalAangepast

'Koeman heeft internationaal niet geweldig gepresteerd'

Ronald Koeman wordt de bondscoach van wie je wist dat hij zou komen. Vier jaar geleden was hij al een voorname kandidaat, maar viel de keuze op Guus Hiddink. Nu is het vrijwel zeker dat Koeman volgende week als nieuwe bondscoach wordt gepresenteerd.

Veel kenners vinden het een prima keuze, maar oud-trainer en analist Aad de Mos heeft zo zijn twijfels. Huub Stevens, momenteel adviseur van Roda JC, verwacht juist dat de combinatie Koeman met Nico-Jan Hoogma (technisch directeur) goed uit kan pakken.

'Koeman heeft als trainer internationaal niet geweldig gepresteerd'

"Koeman heeft op het allerhoogste niveau gespeeld en getraind, maar heeft met zijn buitenlandse clubs nooit geweldig internationaal gepresteerd", stelt De Mos. "Hij is altijd vroeg uitgeschakeld met Southampton, Benfica, Valencia en Everton."

Die resultaten kunnen volgens De Mos een negatief effect hebben op de nieuwe bondscoach. "Reputatie speelt een belangrijke rol voor de media en voor het volk. Maar goed, er zijn geen andere kandidaten met grote namen beschikbaar."

Stevens: goed moment om in te stappen

De Mos loopt dus niet over van enthousiasme. Collega-oud-trainer Huub Stevens ziet daarentegen alleen positieve punten in de aanstaande aanstelling van Koeman.

"Het is voor Ronald een goed moment om in te stappen. Hij krijgt een hele periode om het bij Oranje voor elkaar te krijgen", aldus Stevens. "En als ik hoor dat Hoogma technisch directeur wordt, dan denk ik dat het een goed koppel zal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl