ANP

De politie heeft dankzij een postbezorger in Esbeek, bij Tilburg, een verdachte voor internetoplichting kunnen oppakken. Het is een 39-jarige man uit Apeldoorn.

De verdachte nam een pakket aan bij een adres in Esbeek voordat de bezorger kon aanbellen. De man zei dat hij op het poststuk zat te wachten en dat hij haast had. De bezorger gaf het pakket af, maar vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

Daarop besloot hij achter de verdachte aan te rijden, maar die verdween na een tijdje uit het zicht. De bezorger noteerde het merk en kenteken van de auto van de verdachte, waarop de politie de wagen later terugvond op een parkeerplaats bij een camping in Baarschot.

Bungalow

De Apeldoorner werd in een bungalow op de camping aangehouden. In een schuur lag het postpakket met een stofzuiger als inhoud. Ook lagen daar volgens Omroep Brabant meer nieuwe spullen, zoals parfum en simkaarten.

Volgens de politie bestelde de Apeldoorner pakketjes via internet met de mogelijkheid om achteraf te betalen. Hij liet de spullen op willekeurige adressen afleveren. "Via het track-and-tracesysteem volgde hij de pakketjes en onderschepte deze voordat ze afgeleverd konden worden", aldus een woordvoerder van de eenheid Zeeland-West-Brabant.

Na de arrestatie, woensdag, heeft de verdachte twee dagen vastgezeten. Daarna is hij vrijgelaten in afwachting van een eventuele rechtszaak. De politie verdenkt de man ook van internetoplichting in Breda en Apeldoorn. "Mogelijk heeft hij ook in Oost-Brabant pakketjes onderschept. Wij zijn deze zaken aan het onderzoeken", aldus de woordvoerder.

STER reclame