NOS SportAangepast

Cant troeft Compton af op loodzwaar WK-parcours

Cant troeft Compton af in boeiend WK-duel

Sanne Cant is voor het tweede jaar op rij wereldkampioene veldrijden geworden. Op een loodzwaar parcours in Valkenburg troefde ze de Amerikaanse Katherine Compton af na een boeiend duel. Brons was er voor de Nederlandse Lucinda Brand.

Cant, die dit seizoen vijf van de negen wereldbekerwedstrijden won, kwam al vroeg op kop na een glijpartij van Eva Lechner. In de tweede ronde voegde Compton zich bij Cant.

De 39-jarige Amerikaanse veterane, al drie keer tweede en een keer derde maar nog nooit wereldkampioene, sloeg in de derde van vier ronden een gaatje, zag Cant terugkeren en gleed in de vierde ronde weg in een afdaling. Cant gaf gas en reed soeverein naar de winst.

Compton kon leven met zilver. "Ik kwam op het einde kracht tekort. Sanne was beter. Ja, het is al de vierde keer dat ik tweede wordt, maar ik kon niet beter vandaag."

Brons Brand

Lucinda Brand wist achter de twee beste vrouwen van de wedstrijd het brons te veroveren door zich in de laatste ronde te ontdoen van de Luxemburgse Christine Majerus.

Brand stond met een glimlach voor de camera, maar de race ging niet van harte. "Het moest van ver komen. Maar toen kwam ik bij die Luxemburgse en ik kon haar niet gelijk breken. Die laatste ronde moest uit mijn tenen komen."

Over de blubber en de glijpartijen zegt Brand dit: "Je ontkomt er niet aan dat je een keer ergens onderuit schuift. Je moet er niet over nadenken. Of het te zwaar was? Vorig jaar had je halverwege nog ergens een adempauze. Die miste ik toch wel een beetje nu. Maar daar heeft iedereen last van."

Worst, Vos

Annemarie Worst eindigde als veertiende, Marianne Vos als achttiende.

Podium na het WK veldrijden: Katherine Compton, Sanne Cant, Lucinda Brand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl