Alexis Sánchez

Eerste goal Sánchez voor winnend United, stadgenoot City morst

Alexis Sánchez heeft voor het eerst een doelpunt in het shirt van Manchester United gemaakt. De Chileense aanvaller, die recent overstapte van Arsenal naar United, maakte in het duel met Huddersfield Town de 2-0. Dat deed hij nadat doelman Jonas Lössl eerst zijn slecht ingeschoten strafschop had gestopt. In de rebound schoot Sánchez alsnog raak.

United liep dankzij de zege twee punten in op koploper Manchester City. De stadgenoot was eerder op de dag bij Burnley blijven steken op 1-1. Het verschil tussen beide teams is nog steeds aanzienlijk: dertien punten.

Lukaku

United kwam op voorsprong dankzij Romelu Lukaku. De 24-jarige Belg schoot van dichtbij raak in de 55ste minuut op aangeven van Juan Mata. Het was alweer zijn twaalfde competitietreffer van dit seizoen. Sánchez verdubbelde de voorsprong in de 68ste minuut.

Huddersfield trad op Old Trafford aan met twee Nederlanders in de basis: de van Monaco gehuurde Terence Kongolo en Rajiv van la Parra.

Johann Berg Gudmundsson nadat hij de 1-1 heeft gemaakt tegen City

Manchester City kwam bij Burnley halverwege de eerste helft op voorsprong via Danilo, die vanaf zo'n twintig meter afstand de verre hoek vond. Ben Mee kreeg twee kansen op de 1-1, maar de verdediger vond eerst keeper Ederson op zijn weg en kopte later naast. Kort voor rust rook Sergio Agüero na een slalom aan de 0-2, maar keeper Nick Pope redde.

City miste na rust enkele goede kansen (zo schoof Sterling de bal vanaf twee meter naast het lege doel) en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. De gasten kwamen bij een inzet van Aaron Lennon nog met de schrik vrij - de bal kwam via de doelman tegen de paal -, maar na een lange bal van Matthew Lowton schoot voormalig AZ-speler Johann Berg Gudmundsson in de 82ste minuut van dichtbij binnen.