Kai Verbij schudt de hand van Pavel Koelizjnikov ANP Pro Shots

Denis Joeskov en Pavel Koelizjnikov hebben ook naast hun laatste strohalm voor de Olympische Spelen gegrepen. De twee Russische schaatsers stapten samen met vier andere Russen naar de Zwitserse rechtbank om alsnog deelname af te dwingen. Die rechtbank wees het verzoek af, bevestigt het IOC aan Insidethegames. De Russen betwisten deze versie en verwachten maandag juridische vervolgstappen te kunnen aankondigen.

De zes sporters werden door het IOC geweerd van de Spelen in Pyeongchang vanwege hun dopingverleden. Joeskov en Koelizjnikov zouden bij deelname titelkandidaten zijn geweest op respectievelijk de 1500 en 500 meter. Ze zijn de wereldrecordhouders op die afstanden.

Eerder vandaag maakte het IOC bekend dat vijftien andere Russen nog mogen hopen op deelname: een onafhankelijk panel gaat kijken naar de deelname van dertien atleten en twee coaches. 169 Russische sporters hebben inmiddels wel een ticket voor de Spelen. Zij nemen deel onder de neutrale vlag en onder de naam 'Olympic Athletes from Russia'.

STER reclame