Mitchell van Bergen (links) en Mason Mount vieren de 2-0 van Vitesse Pro Shots

Vitesse verslaat kleurloos FC Groningen bij debuut Beerens

time icon Aangepast

Vitesse heeft zijn goede reeks van na de winterstop voortgezet. Het fletse FC Groningen bood in de Gelredome nauwelijks verzet: 2-0.

De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Ernest Faber startte slapjes en was de bal steeds snel kwijt aan het veel fellere Vitesse.

Na zes minuten was het al raak. Lassana Faye kreeg op links ruimte voor een voorzet en de lange Matt Miazga kopte al even ongehinderd raak. Ook bij de 2-0 (intikker Mason Mount na een overstapje van Tim Matavz) keken de Groningers vooral toe.

Tom van Weert miste voor rust de enige kans van FC Groningen en aan de overkant zag Guram Kashia nog een inzet op (of was het net erachter?) de doellijn worden weggewerkt door Juninho Bacuna.

Iets meer bezieling Groningen

De Groningers toonden na de rust iets meer bezieling, maar alleen Lars Veldwijk (enorme kans van dichtbij) liet de Arnhemmers schrikken. Omdat die zelf alleen nog maar liepen te rommelen, was de tweede helft er een om heel snel te vergeten.

Roy Beerens maakt zich op voor zijn debuut in het shirt van Vitesse Pro Shots

Kersverse aankoop Roy Beerens maakte in de 60ste minuut zijn debuut voor de Arnhemmers. Bij Groningen maakte de van Ajax gehuurde Deyovaisio Zeefuik zijn eerste minuten. Hij kwam in de 73ste minuut het veld in.

Diamant Mount, Beerens vraagteken

Vitesse-trainer Henk Fraser deelde na afloop een compliment uit aan Mount. "Ik ben altijd voorzichtig om me uit te laten over dit soort jongens, maar iedereen kan zien dat die jongen een diamant is."

Over Beerens kon Fraser nog weinig kwijt. "Ik moet eerst zien hoe fit hij is, maar op basis van zijn duels in Engeland had ik wel het gevoel dat hij direct bij de selectie kon aansluiten. Aankomende week gaan we testen hoe hij er echt voor staat."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Fraser complimenteert: Mount steekt erbovenuit

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Faber: creativiteit zit er momenteel niet in
Statistieken Vitesse-FC Groningen

STER Reclame