Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Willem II voor het eerst sinds 2005 naar halve finales KNVB-beker

Willem II heeft voor het eerst sinds 2005 de halve finales van de KNVB-beker bereikt. De Tilburgers namen na een 2-2 gelijkspel na 120 minuten de penalty's beter: 5-4.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft de beste kansen via Fran Sol (Daryl Werker redde op de lijn), Fernando Lewis (paal) en Bartholomew Ogbeche (mooie omhaal), maar Roda JC scoorde als eerste.

Na een overtreding van Lewis op Jannes Vansteenkiste benutte Simon Gustafson de penalty. Ogbeche bepaalde niet veel later de ruststand op 1-1 na zwak verdedigen van Vansteenkiste.

Na rust zette Schalke-huurling Donis Avdijaj Roda op schitterende wijze weer op voorsprong, kwam Willem II op 2-2 na een vrije trap van Konstantinos Tsimikas en scoorde Avdijaj weer, maar de videoarbiter zag dat Mikhail Rosheuvel eerder hands had gemaakt.

 • Pro Shots
  Matthijs Branderhorst en Bartholomew Ogbeche
 • Pro Shots
  Thom Haye (links) en Mohamed El Makrini
 • Pro Shots
  Erwin van de Looi en Robert Molenaar
 • Pro Shots
  Fran Sol in duel met Daryl Werker
 • Pro Shots
  Nieuweling Eyong Enoh op de bank van Willem II
 • Pro Shots
  Donis Avdijaj

In de slotfase misten Rosheuvel en Ogbeche kansen, waarna in de extra tijd Christian Kum (op de lijn) en de paal (bij een inzet van Thom Haye) de 3-2 van Willem II voorkwamen.

In de verlenging trof Mohamed El Hankouri namens Willem II het aluminium. Aan de andere kant vergat Maecky Ngombo te profiteren van een blunder van doelman Mattijs Branderhorst door over te schieten.

Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen waarin Willem II aan het langste eind trok. Tsiy-William Ndenge bleek de schlemiel bij Roda JC. Branderhorst keerde zijn inzet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl