Van der Wiel maakt definitief stap naar Toronto FC

time icon
Toronto FC
@torontofc
NEWS: Toronto FC sign Gregory van der Wiel. 📰: https://t.co/rjLJZztphK
1 jaar geleden

Gregory van der Wiel verruilt Cagliari definitief voor een Canadees avontuur bij Toronto FC. De club meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft bereikt met de Italiaanse club, waar de vleugelverdediger onder contract stond.

"Mijn eerste indruk van de club is erg goed. Toronto wil altijd winnen en dat past bij mij", vertelt de 29-jarige Van der Wiel op de website van Toronto. "Ik heb geleerd dat ik mij moet begeven tussen spelers en bij clubs die altijd kampioen willen worden. Mede daarom ben ik blij hier te zijn."

Ook de clubleiding van de regerend landskampioen is erg gelukkig met het aantrekken van de Nederlander. "Gregory is een ervaren speler die bij grote Europese clubs en met zijn land op eindtoernooien heeft gespeeld", aldus het bestuur over de international die in 2010 de WK-finale speelde. "Daarnaast is hij defensief sterk en beschikt hij over veel aanvallende kwaliteiten."

46 interlands

Van der Wiel begon zijn profcarrière bij Ajax, waarna hij de overstap naar Paris Saint-Germain maakte. Voordat hij bij Cagliari terechtkwam, speelde de rechtsback voor Fenerbahçe. Met Oranje kwam de 46-voudig international uit op het WK 2010 en het EK 2012.

STER Reclame