Lumor Agbenyenu (rechts) als international van Ghana EPA

Met een uitgedacht plan hoopte PSV op de slotdag van de winterse transferperiode een gehuurde linksback bij Schiphol op te halen. Maar Lumor Agbenyenu zou nooit uit de schuifdeuren in de aankomsthal komen. Sterker nog, hij is nooit van Portugal naar Nederland gevlogen.

Want op het moment dat de PSV-delegatie de 21-jarige Ghanees hartelijk hoopte te ontvangen bij het Philips-stadion, tekende Agbenyenu een contract voor 4,5 jaar bij Sporting Lissabon.

Brands: Agbenyenu verkoos transfer naar Sporting boven verhuur aan PSV

Mondeling akkoord

En dat terwijl PSV al een mondeling akkoord had met Agbenyenu's club Portimonense om de verdediger een halfjaar te huren. Hij moest alleen nog medisch gekeurd worden. Maar Sporting Portugal gooide roet in het eten.

De club van Bas Dost zocht namelijk op het laatste moment een vervanger voor de naar AS Roma vertrokken Jonathan Silva en bereikte voor 2,5 miljoen euro een akkoord met Portimonense.

PSV-trainer Phillip Cocu is teleurgesteld dat het opnieuw niet lukt een linksback aan te trekken. "Wij zijn al lang op zoek naar een linkerverdediger. Het is vervelend dat het op het laatste moment misgaat", zegt hij tegen FOX Sports. "Dit hadden wij beter kunnen en moeten doen."

Rechts op links

De zoektocht naar een linksback is al langer gaande en gaat terug naar afgelopen zomer, toen Jetro Willems naar Eintracht Frankfurt vertrok. Na diens transfer lukte het ook niet een geschikte opvolger te vinden. Met de rechtsbenige Joshua Brenet op links startte PSV het seizoen. Inmiddels speelde hij achttien van de twintig eredivisiewedstrijden.

De rechtsbenige Joshua Brenet is dit seizoen linksback Pro Shots

Met de kennis van nu zal de huidige koploper van de eredivisie opgelucht zijn het bod van vijf miljoen euro van Sevilla op Brenet te hebben afgeslagen. Met hem als linksachter zal PSV de koers op de landstitel vervolgen, om aan het eind van het seizoen opnieuw een poging te wagen een linkerverdediger aan te trekken.

STER reclame