Nico-Jan Hoogma als directeur van Heracles Almelo
NOS VoetbalAangepast

Hoogma in beeld als technisch directeur KNVB, Stewart bedankt

De KNVB heeft nog één kandidaat op het oog als technisch directeur. Dat heeft de NOS vernomen uit betrouwbare bronnen. Het gaat om Nico-Jan Hoogma, momenteel directeur van Heracles.

Ook Earnest Stewart was een van de kandidaten, maar hij heeft vriendelijk bedankt voor de functie. Stewart is oud-voetballer van onder andere NAC en Willem II en voormalig technisch directeur bij AZ en nu technisch directeur bij de Amerikaanse voetbalclub Philadelphia Union. "We hebben inderdaad contact gehad, maar ik blijf in Amerika en ben dus niet beschikbaar", zegt Stewart tegen de NOS.

Hoogma wil niet ingaan op de berichten.

Earnest Stewart

Eerder op de avond liet technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle weten dat hij de functie niet zou gaan bekleden. Na de verloren bekerwedstrijd tegen AZ zei hij tegen de NOS dat hij wist wie het zou gaan worden. Op de naam van Hoogma zei hij alleen: "Ik zou het een prima kandidaat vinden."

Witte rook

Eric Gudde is onlangs aangesteld als directeur betaald voetbal bij de KNVB en Gudde heeft altijd gezegd dat er medio februari witte rook zou komen over de aanstelling van een nieuwe technische directeur.

In het kielzog van de nieuwe technisch directeur zal ook de nieuwe bondscoach bekend worden. Voor die functie is Ronald Koeman de belangrijkste kandidaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl