undefined
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Ravage na brand botenloods IJsselstein is groot

De schade na de grote brand in IJsselstein gisteren is enorm. Er brak brand uit in drie loodsen; tientallen boten gingen in vlammen op. Twee van de loodsen moeten als verloren worden beschouwd.

Alleen de stalen constructie is nog over. Van de boten rest zo goed als niets meer. Een teleurgestelde eigenaar vertelt: "We hadden er vorig jaar net een nieuwe kap op laten leggen van 1800 euro, er is 26 liter verf in gaan zitten. En heel veel manuren, want hij is tot op het staal kaal geweest."

undefined

De brand ontstond vermoedelijk bij het installeren van zonnepanelen op de daken van de loodsen. Bij de werkzaamheden zou kortsluiting zijn ontstaan. Drie mensen raakten lichtgewond toen zij rook inademden.

De rookpluimen waren in de wijde omtrek te zien. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel rook het sterk naar verbrand plastic.

De brandweer is gisteravond laat nog aan het nablussen geweest in IJsselstein. In de buurt van jachthaven Marnemoende waren nog meerdere kleine brandhaarden die gedoofd moesten worden, schrijft RTV Utrecht.

undefined

Advertentie via Ster.nl