Adam Maher

Maher helpt Twente met prachtige treffers aan halvefinaleplaats

FC Twente heeft ten koste van SC Cambuur de halve finales van de strijd om de KNVB-beker bereikt. Dankzij twee schitterende doelpunten van Adam Maher won de ploeg van Gertjan Verbeek met 3-1 van de nummer elf van de Jupiler League.

De nummer vijftien van de eredivisie begon voortvarend. Met Mounir El Hamdaoui voor het eerst in de basis werd gretig de aanval gezocht en dat leverde grote kansen op voor Haris Vuckic (na een hakje van El Hamdaoui) en Oussama Assaidi.

Cambuur op voorsprong

De treffer viel na een half uur aan de andere kant. Nigel Robertha vond na een goede actie de uit het oog verloren Mathias Schils en de Belg rondde bekwaam af.

Mathias Schils schiet de 0-1 binnen

Twente liet ook in het restant van de eerste helft prima voetbal zien. Vooral Assaidi was gevaarlijk, maar de voorzetten van de aanvaller waren telkens ondermaats.

De thuisploeg bleef na rust vol de aanval zoeken en na een uur volgde de beloning. Tom Boere, de vervanger van El Hamdaoui, werd onderuitgetrokken door Martijn van der Laan, waarna Assaidi vanaf de stip scoorde.

Juweeltjes Maher

Cambuur kwam niet meer onder de druk vandaan en met een prachtige vrije trap in de kruising zette Maher, die bij PSV op een zijspoor was beland, Twente verdiend op voorsprong. Nadat Fredrik Jensen een dot van een kans gemist had, zorgde de middenvelder met een heerlijke uithaal ook voor de 3-1.