SNRT
NOS Nieuws

Voor het eerst in 30 jaar sneeuw in het zuiden van Marokko

In het zuiden van Marokko heeft het de afgelopen dagen voor het eerst in dertig jaar gesneeuwd. Na decennia van extreem droog weer zagen de inwoners van steden als Ouarzazate, Taroudant en Zagora dat alles was bedekt onder een witte laag.

Ouarzazate geldt als de toegangspoort tot de Sahara. Daar viel een paar centimeter, maar in de omgeving van Amzri en Imdrasse is op sommige plaatsen zelfs een pak sneeuw van 30 centimeter gemeten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Door de sneeuwval waren wegen geblokkeerd en had de luchtvaart veel last van vertragingen.

De weerkundige dienst in Marokko zegt dat de sneeuw in de regio komt door koude luchtstromen uit het noorden van Europa. Die daling van de temperatuur leidt tot regen en sneeuw in delen van Marokko. De kou houdt waarschijnlijk aan tot donderdag.

Op sociale media zijn veel foto's en filmpjes gepost, waarop te zien is dat mensen ondanks de vrieskou genieten van het onverwachte spektakel.

Ruim een week geleden kampten noordelijker delen van Marokko ook al met onverwachte sneeuwval. Meer dan 5000 kilometer weg was onbegaanbaar geworden. Afgelegen dorpen waren afgesneden van de buitenwereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl