Elis Ligtlee pakt goud in Rio ANP

Elis Ligtlee is toch opgenomen in de selectie voor de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Ligtlee zal in Apeldoorn (28 februari tot 4 maart) uitkomen op de 500 meter tijdrit, een niet-olympisch onderdeel.

Ruim een week geleden had Ligtlee op de sprint of de keirin een podiumplaats moeten behalen tijdens wereldbekerwedstrijden in Minsk om ook naar Apeldoorn te mogen. In die missie slaagde ze niet en dus leek ze het WK te kunnen vergeten. Sprintbondscoach Bill Huck heeft Ligtlee toch een plekje gegeven in zijn selectie.

Ligtlee werd op de Spelen van Rio verrassend olympisch kampioene op de keirin, maar kampt sindsdien met knieklachten en een vormcrisis.

Van Vleuten rijdt individuele achtervolging

Annemiek van Vleuten is door Peter Schep, bondscoach van de duurrenners, aangewezen voor de individuele achtervolging. Van Vleuten, regerend wereldkampioene tijdrijden op de weg, debuteerde dit seizoen op de baan met een vierde plek op de EK. Tijdens de wereldbeker in Polen greep ze zilver.

Die optredens krijgen een vervolg op het WK.

Wild volop in actie

Kirsten Wild, nationaal kampioene op de scratch, omnium en madison, komt op vier onderdelen in actie. "Kirsten Wild is letterlijk en figuurlijk degene met de meeste kansen. Ze is op alles medaillekandidaat", aldus bondscoach Schep.

STER reclame