Een Britse vos heeft zeker twee weken lang 288 meter boven Londen weten te overleven. Het diertje was het in aanbouw zijnde Shard-gebouw ingeslopen, een toren in hartje Londen die de hoogste wolkenkrabber van het land moet worden.

De vos werd twee weken geleden voor het eerst gezien door een bouwvakker op de 72ste verdieping. "Ik dacht dat het een grap was", vertelt hij de Britse media. "Ik kon niet geloven dat hij daar helemaal boven rondliep."

Het dier moet door het centrale trappenhuis naar boven zijn gekomen. Het overleefde door voedselresten die de bouwvakkers achterlieten.

Maaltijd

De dierenambulance wist het dier uiteindelijk te vangen. Het kreeg een medische keuring en een paar goede maaltijden voordat hij weer in het wild werd uitgezet in de buurt van Londen Bridge.

Medewerkers van de dierenambulance denken dat hier dier prima kan overleven in de stad, de dieren komen wel vaker voor in Londen.

Wel vermoeden ze dat hij weg zal blijven van de wolkenkrabber. "Toen we hem vrijlieten keek hij nog even naar de Shard en liep toen weg in de andere richting."

STER reclame