Steven Berghuis viert zijn mooie treffer met Het Legioen
NOS VoetbalAangepast

Gevierde Berghuis lijdt niet onder verantwoordelijkheid

Met een doelpunt en twee assists was Steven Berghuis zondag de gevierde man bij Feyenoord, dat in eigen huis met 3-1 van ADO Den Haag won. Er rust dit seizoen veel verantwoordelijkheid op de schouders van de buitenspeler, maar die last valt hem naar eigen zeggen allerminst zwaar.

"Ik neem die verantwoordelijkheid graag op me. Ik verwacht ook veel van mijzelf en lijd nergens onder", aldus Berghuis, die met twaalf doelpunten gedeeld topscorer van de eredivisie is. "Ik mag niet klagen, ben goed onderweg."

Berghuis: neem verantwoordelijkheid graag op me

Met een prachtige draaibal nam Berghuis de tweede Rotterdamse treffer voor zijn rekening. "Als je de bal zo van je voet ziet gaan... Dat is het lekkerste gevoel." Kort daarna kwam ADO terug in de wedstrijd, wat volgens de aanvaller nooit had mogen gebeuren. "Wij moeten als team wedstrijden beter zien te controleren. Het is bij fases veel te slordig."

Van Persie

Ondanks de Haagse druk wist Feyenoord de zege veilig te stellen. Tien minuten voor tijd mocht Robin van Persie invallen en dat moment liet ook Berghuis niet onberoerd. "De manier waarop hij door het publiek wordt ontvangen... Ik keek Robin aan en zei: 'Dit is wel echt heel mooi'", zegt Berghuis.

Ook Van Persie zelf genoot van zijn tweede grootse onthaal van de week. Na een staande ovatie woensdag in de Galgenwaard tegen FC Utrecht volgde zondag bij de officiële terugkeer van Van Persie in De Kuip een nog luider en intenser gejuich van het publiek. "Het was zeker weer genieten", lacht Van Persie. "Het voelt goed en vertrouwd. Erg speciaal hier weer te zijn."

Ondanks het luide geroep van Het Legioen mocht hij pas tien minuten voor tijd invallen. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zegt geen vooropgesteld plan te hebben met zijn 34-jarige speler. "Dat hangt af van de wedstrijd, het scoreverloop en hoe wij er als ploeg voor staan", aldus de trainer, die blij is met de 3-1 overwinning.

"Wij hebben er hard voor moeten knokken vandaag. ADO is een stugge tegenstander en wij waren zelf met name in de eerste helft ook niet top. In de tweede helft hebben we de wedstrijd gelukkig naar onze hand gezet, maar de 2-1 mag eigenlijk niet meer vallen als je 2-0 voor staat."

Robin van Persie vervangt spits Nicolai Jørgensen bij zijn rentree in De Kuip

Die Haagse aansluitingstreffer werd gemaakt door een oude bekende van Feyenoord. Lex Immers, van 2012 tot 2016 actief als speler in De Kuip, bracht de spanning enigszins terug in de wedstrijd, waarna er voor ADO nog meer in het vat leek te zitten. "Als je die gelijkmaker nog maakt... Wij hadden er meer geloof in moeten hebben, want het was zeker mogelijk."

Immers keerde net als Van Persie terug in De Kuip. "Maar hij krijgt iets meer aandacht", zegt de Hagenees, die niet juichte bij zijn treffer. "Ik was vooral bezig met de achterstand die we nog steeds hebben. Ik wilde zo snel mogelijk terug om nog proberen gelijk te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl