Steven Berghuis

Feyenoord stijgt naar vierde plek na zege op ADO

Feyenoord heeft aan de hand van Steven Berghuis in eigen huis met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. Hierdoor kruipt de landskampioen op doelsaldo voorbij PEC Zwolle en staat het nu vierde.

Robin van Persie maakte in de 83ste minuut zijn rentree als Feyenoorder in De Kuip.

Lang applaus

Na een minuut lang applaus voor de deze week op 82-jarige leeftijd overleden Feyenoord-coryfee Reinier Kreijermaat gingen de Rotterdammers goed van start. Met Nicolai Jørgensen weer in de punt van de aanval waren de Rotterdammers beter, zonder ADO echt bij de keel te grijpen.

Binnen twintig minuten kreeg de Deen, die onder verregaande belangstelling staat van Newcastle United, twee goede kansen om de score te openen. Zijn eerste poging belandde in het zijnet, de tweede na aantrekkelijk combinatiespel met Jens Toornstra op de paal.

Tonny Vilhena schreeuwt het uit nadat hij Feyenoord op 1-0 heeft gezet
    Tonny Vilhena kopt de 1-0 achter ADO-doelman Robert Zwinkels
    Tonny Vilhena tuit de lippen na zijn 1-0 tegen ADO Den Haag

Ondertussen kreeg ADO via Sheraldo Becker een grote kans, maar de aanvaller maaide mede door een lastige stuit over de bal heen.

Beauty Berghuis

Tien minuten na rust was het Feyenoord dat de score opende, toen Tonny Vilhena de voorzet van Berghuis vanaf rechts achter ADO-doelman Robert Zwinkels kopte. Het betekende de zesde treffer voor Vilhena en Berghuis' vijfde assist van het seizoen.

Terwijl Van Persie na een uur spelen onder luid applaus aan de warming-up begon, drong Feyenoord meer en meer aan. Het resulteerde in een verdubbeling van de score door de sterk spelende Berghuis. De frivole flankspeler krulde de bal vanaf rechts schitterend in de verre hoek en kroonde zich daarmee met twaalf goals tot gedeeld topscorer van de eredivisie.

Steven Berghuis krult de bal in de verre hoek en schiet Feyenoord op 2-0

Nog geen twee minuten later deden de bezoekers via een volley van oud-Feyenoorder Lex Immers iets terug, waardoor de spanning weer in de wedstrijd was. Even daarna schoot Becker net voorlangs.

Van Persie in De Kuip

Het Legioen scandeerde de naam van Van Persie, maar Feyenoord moest eerst de zege veiligstellen. Dat was nog knap lastig in het Haags kwartiertje, maar het wist de rug recht te houden. Uiteindelijk maakte Toornstra na aangeven van opnieuw Berghuis de 3-1.

Tien minuten voor tijd was daar dan onder luid applaus de rentree van Van Persie in De Kuip. Hij verving Jørgensen, die misschien wel zijn laatste duel in Rotterdamse dienst speelde.