NOS VoetbalAangepast

Emanuelson: duel met Ajax nog specialer dan anders

Voor veel fans van FC Utrecht is het jaarlijkse thuisduel met Ajax de belangrijkste wedstrijd van het jaar. En dit jaar zit er nog een speciaal tintje aan: aan het roer bij de Amsterdammers staat de onlangs vertrokken trainer Erik ten Hag.

Ook voor Urby Emanuelson wordt het een bijzondere wedstrijd. Zeventien jaar speelde hij in het rood-wit van Ajax, vandaag staat hij met Utrecht tegenover de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. "Het gevoel met Ajax zal er altijd zijn. Voor mij wordt het zeker een speciale wedstrijd."

Eerder dit seizoen zorgde FC Utrecht voor een verrassing in de Amsterdam Arena. Met Emanuelson op zijn oude nest in de basis legden de Domstedelingen aan de hand een wervelende Zakaria Labyad Ajax met 2-1 over de knie. Met name het tactisch vernuft van Utrecht viel op.

Niet moeilijk

Dat tactisch vernuft zit in de persoon van coach Ten Hag nu bij Ajax op de bank. Emanuelson verwacht dat de Utrecht-fans daar in de Galgenwaard niet moeilijk over zullen doen.

"Het wordt ook door alles eromheen een speciale wedstrijd, niet alleen voor mij. De trainer die de overstap heeft gemaakt naar Ajax en die nu terugkomt... Ik denk dat hij veel voor Utrecht heeft betekend en dat iedereen begrijpt dat hij deze stap wilde maken. Ik verwacht een goede ontvangst."

2007: Urby Emanuelson in het shirt van Ajax

Ten Hags voormalige rechterhand Jean-Paul de Jong, nu hoofdtrainer bij Utrecht, kijkt uit naar het snelle weerzien met zijn oude baas. "Het mooie aan deze wedstrijd is ook dat Erik aan het roer staat bij de tegenstander", aldus De Jong, die vorige week in de Arena zag hoe Ten Hag zijn debuutwedstrijd opsierde met een 2-0 zege op Feyenoord.

Topploeg

"Bij een topploeg telt alleen de winst. Zijn eerste overwinning is nu binnen. Dan is het gemakkelijker om je werk voort te zetten", stelt de trainer, die zelf eind jaren tachtig in de jeugd van Ajax speelde.

Emanuelson: Ten Hag weet alles over onze ploeg

Ten Hag heeft in tweeënhalf jaar het nodige neergezet in Utrecht. Nu het huwelijk zo kortgeleden is verbroken, moet Utrecht volgens Emanuelson iets uit de hoge hoed toveren om zijn oude coach te verrassen.

"Iedereen hoopt hier dat je die wedstrijd gaat winnen. Alleen gaat het voor ons niet makkelijk worden, omdat de trainer eigenlijk alles over onze ploeg weet", lacht Emanuelson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl