Hirving Lozano kopt PSV op voorsprong

PSV heeft het lastig bij Twente, maar wint wel

PSV heeft opnieuw drie punten gepakt in Twente. Een week na de nipte overwinning bij Heracles Almelo pakte de koploper van de eredivisie in Enschede tegen FC Twente eveneens de volle buit: 2-0.

Bij Twente stond Adam Maher opnieuw in de basis, maar de van PSV overgenomen middenvelder kon zijn oude werkgever geen pijn doen. Met name in de openingsfase kwamen de Tukkers er niet aan te pas.

Lozano kopt raak

PSV kwam al na vier minuten op voorsprong. Doelman Jeroen Drommel ging onder een voorzet van Steven Bergwijn door, waarna Hirving Lozano simpel raak kopte.

Pas na een half uur toonde de thuisploeg wat meer lef. Dat leverde niet al te grote kansen op, al brachten Oussama Assaïdi en Fredrik Jensen doelman Jeroen Zoet met afstandsschoten wel in de problemen.

Hirving Lozano viert zijn openingstreffer voor PSV in het uitduel met FC Twente
    PSV'er Luuk de Jong keerde terug in het stadion waar hij in het verleden successen vierde

PSV kreeg voor rust twee enorme mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Luuk de Jong faalde oog in oog met Drommel en verprutste daarna samen met Bart Ramselaar nog een grote kans.

Twente heerst na rust

Na rust ging Twente een versnelling hoger spelen en de bezoekers stonden flink onder druk. De Eindhovenaren kwamen niet meer aan aanvallen toe en konden alleen maar tegenhouden.

Ondanks goede mogelijkheden voor Fredrik Jensen, Tom Boere en Maher bleef PSV echter overeind. Halverwege de tweede helft maakte Mounir El Hamdaoui zijn rentree in de eredivisie en de spits had direct de 1-1 op zijn voet, maar zijn schot ging over.

In de slotfase speelde Twente helemaal vol op de aanval. PSV hield met veel moeite stand, maar profiteerde uiteindelijk van de geschonken ruimte. Nadat Jorrit Hendrix en De Jong gemist hadden, besliste Santiago Arias van dichtbij het duel.