Wüst trekt zich terug op NK, maar ligt 'goed op koers' na trainingsrit

Aangepast

Titelverdedigster Ireen Wüst trok zich zaterdag bij de KPN NK sprint al na de eerste 500 meter terug uit het toernooi. Niet omdat ze zich niet goed voelde, maar omdat ze nog een laatste serieuze 3.000 meter wilde rijden ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wüst na trainingsrit 3.000 meter: ik lig goed op koers

"Ik wil voor goud gaan op de olympische drie kilometer. De ideale route is dan dat ik twee weken daarvoor nog een drie kilometer rijd", legt Wüst uit.

Dat deed de viervoudig olympisch kampioene nadat het sprinttoernooi was afgelopen. Zonder tegenstander, maar wel met publiek dat was blijven zitten, klokte Wüst 4.05,83.

"Voor een trainingswedstrijdje is dat niet verkeerd, maar ik miste wel een beetje de spanning van een echte wedstrijd."

Ireen Wüst
@Ireenw
Vandaag rijd ik na het @KPN NKsprint nog een 3km rond de klok van 18.00uur. Lief publiek blijven jullie zitten? #gratistoegift #KPNNK
8 maanden geleden

Het liefste had Wüst dan ook meegedaan aan de NK allround, waar ze ook een 3.000 meter had kunnen rijden. Maar omdat ze in een eerder stadium al voor de NK sprint had gekozen, kon dat niet.

Nu Wüst haar laatste 'wedstrijdprikkel' voor Pyeongchang gehad heeft, vertrekt ze dinsdag met een goed gevoel naar Korea. "Ik lig zeker goed op koers voor de Spelen. Ik voel me goed, ook al was de 500 meter van vandaag slecht. Nu ga ik lekker uitrusten en straks toeslaan", aldus Wüst.

STER Reclame