Robert Doornbos en Max Verstappen
NOS SportAangepast

Doornbos: leuke competitie tussen Zandvoort en Assen

Er was vreugde in Assen en de Nederlandse autosportwereld vrijdag toen duidelijk werd dat een Formule 1-race op het Drentse circuit zeker tot de mogelijkheden behoort. De autosportfederatie FIA heeft het circuit een positieve beoordeling gegeven. Ook oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos wordt steeds enthousiaster, al heeft hij ook nog wel zijn bedenkingen.

"Het is mooi om te zien dat die droom leeft in Nederland. En dat allemaal dankzij de successen van Max Verstappen natuurlijk", zegt Doornbos in Langs de Lijn En Omstreken.

"Tegelijkertijd ontstaat er nu een gezonde concurrentie tussen Zandvoort en Assen. Beide circuits willen de Formule 1 binnenhalen en beide hebben goede papieren."

In die competitie heeft Assen een aanzienlijke stap gezet, nu race-directeur Charlie Whiting van de FIA met eigen ogen heeft gezien dat het circuit zich goed leent voor Formule 1-races.

Dat had Doornbos zelf ook al geconstateerd toen hij er een paar jaar geleden racete in de IndyCar, een klasse die qua snelheid en publieke belangstelling nog het meest in de buurt komt van de koningsklasse in de autosport. "Dat ging bijzonder goed."

Zandvoort in de achtervolging

Toch weet Doornbos dat het circuit van Zandvoort zich door dit bericht niet uit het veld laat slaan. Vorig jaar november presenteerden de gemeente Zandvoort en Circuit Zandvoort een haalbaarheidsonderzoek naar een terugkeer van de Formule 1 in Nederland. De conclusie: het kan, maar het is kostbaar.

"Het grappige is dat ik zojuist een berichtje heb gekregen van prins Bernhard, de eigenaar van het circuit in Zandvoort", aldus Doornbos. "Hij zegt dat hij net een goede bijeenkomst heeft gehad met de organisatie van de Formule 1."

Max Verstappen in actie op het circuit in Abu Dhabi

Prijskaartje

Voor zowel het circuit in Zandvoort als dat in Assen geldt overigens wel dat er hoe dan ook nog een lange weg is af te leggen voordat er überhaupt Ferrari's, Mercedessen en Red Bulls op Nederlands grondgebied om de winst strijden.

"Zo heb ik nog wel wat vragen over het prijskaartje", zegt Doornbos. "Je betaalt allereerst om het circus naar Nederland te halen en daarnaast heeft de Formule 1 de nodige eisen over de infrastructuur rondom het circuit. Dat gaat ook wel wat kosten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl