Ronald Koeman
NOS VoetbalAangepast

'KNVB klopt bij Koeman aan voor bondscoachschap'

De KNVB heeft aangeklopt bij Ronald Koeman met de vraag of hij per direct bondscoach wil worden. Dat meldt het AD.

De 78-voudig international, die na zijn ontslag bij Everton zonder club zit, is volgens de nieuwe beleidsbepalers in Zeist de ideale man om de eind vorig jaar gestopte Dick Advocaat op te volgen in Zeist. De nieuwe algemeen directeur van de KNVB, Eric Gudde, werkte in het verleden al met Koeman samen bij Feyenoord. Koeman was trainer in Rotterdam tot de zomer van 2014, Gudde bekleedde de functie van algemeen directeur.

Advocaat: Koeman zou goede keuze voor Oranje zijn

Koeman zat bij het WK van 1998 al als assistent van Oranje op de bank naast Guus Hiddink. In 2014 wilde Koeman bondscoach worden, maar toen koos de KNVB opnieuw voor Hiddink en vertrok Koeman naar Southampton.

Na twee succesvolle seizoenen ging hij naar Everton. In zijn eerste jaar eindigde Koeman op de zevende plaats en daarmee plaatste hij zich voor Europees voetbal.

De Ridder twijfelt of Koeman de juiste keuze is

Minder succesvol

Het tweede seizoen verliep een stuk minder voorspoedig. Na negen duels stond de ploeg achttiende in de Premier League. In oktober werd Koeman ontslagen, na zestien maanden in dienst van Everton. Na zijn ontslag zei hij al dat Oranje een ideaal vervolg van zijn carrière zou zijn.

Als de gesprekken met Koeman succesvol zijn moet hij in maart, tijdens de oefenwedstrijden van Oranje tegen Engeland en Portugal, al op de bank zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl