Jinty Caenepeel

Excelsior ontstemd over verzwijgen cannabisgebruik Caenepeel

Excelsior is teleurgesteld in aanvaller Jinty Caenepeel. De Belg krijgt mogelijk een levenslang rijverbod, omdat het Openbaar Ministerie in België Caenepeel door zijn cannabisverslaving lichamelijk ongeschikt vindt om nog achter het stuur te zitten.

Op 9 juli vorig jaar werd de aanvaller bij een controle door de politie in Oostende betrapt op het gebruik van cannabis. Caenepeel verklaarde vervolgens dat hij al twee jaar lang wekelijks gebruikte. Na die controle maakte hij de overstap van FC Eindhoven naar Excelsior, maar hij meldde niet aan de Rotterdamse club wat er was voorgevallen.

Ontstemd

"De club is ontstemd en teleurgesteld over het feit dat er geen open kaart is gespeeld over de gebeurtenissen", laat Excelsior vrijdag in een reactie weten.

"Dit was weliswaar voordat hij zijn contract bij Excelsior tekende, clubleiding en staf hadden wel op de hoogte gebracht moeten worden van dit voorval. Het mag echter duidelijk zijn dat dit soort gedrag niet past bij het topsportklimaat dat wij nastreven." Excelsior wil verder niks zeggen totdat alle feiten boven tafel zijn.

Volgens de advocaat van Caenepeel ging de Belg de laatste jaren met slechte vrienden om en gebruikt de voetballer nu geen drugs meer.

Caenepeel zal testen moeten voorleggen om te bewijzen dat hij inderdaad drugsvrij is. Op 25 mei komt de zaak in België voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl