Na de vondst van Savannahs lichaam werden bij haar school veel bloemen gelegd ANP

De zaak-Savannah loopt vertraging op. De 17-jarige verdachte Angelo S. moet langer worden geobserveerd. Ook wil het Openbaar Ministerie extra getuigen oproepen, schrijft RTV Utrecht.

Dat bleek vandaag tijdens de pro-formazitting, waarin besproken werd hoe het staat met het onderzoek.

Volgens de officier van justitie is het tactisch onderzoek (het horen van getuigen) klaar; het forensische onderzoek (naar sporen) is naar verwachting in maart afgerond.

De kliniek waar de verdachte wordt geobserveerd, vroeg de rechtbank om verlenging van de observatieperiode.

De 17-jarige jongen uit Den Bosch zou Savannah vorig jaar juni om het leven hebben gebracht. Het 14-jarig meisje werd op 4 juni gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Haar fiets werd gevonden in het dorp Hoogland.

Moord

Diezelfde nacht werd S. van zijn bed gelicht. De jongen zit sindsdien vast in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn proces. In eerste instantie werd hem doodslag ten laste gelegd. Het OM verzwaarde die aanklacht tegen hem op basis van nieuw bewijs. De aanklacht werd moord.

Omdat Angelo S. minderjarig is, worden de zittingen achter gesloten deuren gehouden. Op 3 april is er een regiezitting, dan worden ook extra getuigen gehoord.

STER reclame