Automobiliste rijdt op keien in Schijndel
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Jongen (17) opgepakt voor ernstig ongeluk door kei op weg

De politie heeft vandaag een 17-jarige jongen opgepakt in verband met een ernstig verkeersongeluk in Schijndel. Juni vorig jaar waren daar keien op de weg gelegd.

Een 32-jarige zwangere vrouw reed er 's nachts met haar auto overheen, kreeg een klapband en raakte zwaargewond doordat ze tegen een boom botste. Het slachtoffer zat bekneld in de auto en werd door de brandweer bevrijd.

De Schijndelse hield een klaplong aan het ongeluk over en balanceerde een week op het randje van de dood. Ze is twee keer geopereerd. De vrouw liep een incomplete dwarslaesie op; het is de vraag of ze ooit weer zelfstandig zal kunnen lopen.

Twee weken geleden beviel het slachtoffer van een dochter. Het meisje is gezond.

De jongen van 17 werd vanochtend thuis aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het doelbewust neerleggen van de keien op de Structuurweg in de nacht van het ongeluk, schrijft Omroep Brabant.

De keien komen van een nabijgelegen pad

De politie is lang op zoek geweest naar de dader(s) omdat ze uitging van poging doodslag. In juli besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Maandenlang zijn getuigen gehoord. Eind december bleek dat er bruikbare dna-sporen waren gevonden.

Ook van minderjarigen mag dna-materiaal worden afgenomen. De afnameplicht geldt voor misdrijven waarop een celstraf van vier jaar of meer staat, maar ook voor misdrijven met een lagere gevangenisstraf of taakstraf.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl